Om bolaget

Det är något visst med att vara passionerad, att älska det man gör. Det märkliga är att man kan vara passionerad över så märkliga saker. På 3-BE är vi passionerade för torris, torrisblästring och smältlimsystem. Det är nog så att vi är fascinerade och passionerade för resultatet vi uppnår eller resultatet våra kunder uppnår med våra produkter och system.

Affärsidé

3-BE ska leverera torris, torrisblästringsutrustning, smältlimsystem och valsrengöring med laserblästring till industrin med fokus på hög kvalitet och kompetens samtidigt som vi skapar hållbarhet både för miljö och ekonomi.

Våra värderingar

Passion

Det handlar om att älska det man arbetar med och det handlar om att älska att arbeta. Vår primära passion är våra kunder, resultatet de får genom att vi gör ett bra arbete, levererar rätt produkt, som gör att kunden i sin tur tjänar mer pengar i sin verksamhet. Vi är passionerade och brinner för våra produkter: Torris, torrisblästring, smältlimsystem och laserblästring

Kundfokus och kundservice

Vi kompromissar inte gällande kvalitet på installationer, service, leveranser och utbildning till våra kunder. Oavsett vilka förväntningar våra kunder har ska vi alltid sikta på att överträffa dem. Våra kunder ska känna sig trygga i sin investering och känna sig prioriterade.

Innovation

3-BE strävar efter innovation i en annars traditionell bransch. Vi arbetar mot automatisering i vår tillverkning för att istället lägga fokus på kundleveranser och service. Vi strävar efter en digitalisering där kunden via e-handel och webbshop själv kan beställa maskiner, reservdelar och tillbehör för såväl torrisblästring som smältlimsystem.

Stefan Brageman

Det bästa jag vet är att få leverera vår utrustning och utbilda våra kunder. Det är bara så att både jag och kunden upplever våra produkter och tjänster som en effektiv ”leksak” (Det är roligt att blästra och limma). Skillnaden är att våra leksaker skapar effektivitet både för kundens ekonomi och för miljön*.

Stefan Brageman – 3 BE

*Många av våra Smältlimsystem sparar upp till 70% av befintlig limförbrukningen och torrisen framställs i egen fabrik av återvunnen koldioxid.

Historiken

2005 åkte Stefan Brageman och Fredrik Billsten till Hannovermässan med endast en vision – Vi ska hitta en tjänsteprodukt att leverera till industrin. Naivt eller brilliant, det får du som läsare själv avgöra. På mässan upptäckte Stefan och Fredrik torrisblästring. Under 3-BE´s första år utförde företaget torrisblästring som tjänst. Företagets verksamhet gick, i huvudsak, ut på att hjälpa kunderna med blästringsarbeten av bland annat industrimaskiner.

Det alla entreprenörer vet är att din ursprungliga affärsplan inte nödvändigtvis är den samma efter hand som tiden går och det var inte annorlunda för 3-BE. Efterhand som vi utförde torrisblästring hos våra kunder så började kunderna efterfråga möjligheten att själva kunna blästra med torris. Efterfrågan gjorde att vi valde att utveckla verksamheten som återförsäljare och support/servicepartner av maskiner för blästring med torris. Detta, i sin tur, ställde krav på att vi skulle kunna producera och leverera blästringsmaterialet (torris) till de maskiner vi sålde till våra kunder. För att inte konkurrera med sina egna kunder lade 3-BE ner tjänsten som innebar att de var ute och isblästrade själv.

Utöver detta har Stefan och Fredrik en bakgrund inom smältlimsindustrin. Tack vare denna erfarenhet och kunskap så fick 3-BE ansvaret att bli generalagent för en av de större tillverkarna av smältlimsmaskiner och smältlimsutrustning i världen, Valco Melton.

Namnet 3-BE

Namnet 3-BE kommer av att bolaget grundades av Kjell Billsten, Fredrik Billsten och Stefan Brageman. De 3 B:na är alltså 2 x Billsten och Brageman. Utöver detta hade bolaget från början 3 affärsområden. Försäljning – Entreprenad – Tillverkning.

3 BE
Fredrik Billisten liten

Visste du att nästan 90% av de förpackningar du har i ditt skafferi och i din kyl är limmade med någon sorts smältlim. Att du har c:a ett halvt kilo smältlim som håller ihop din säng och att många av delarna på din bil fästs med smältlim.

Fredrik Billsten – 3 BE

Samarbeten

Valco Melton

3-BE är generalagent för Valco Melton i Sverige. Valco Melton tillverkar smältlimsutrustning för industriellt bruk, genom automation blir fokus: Snabb ROI, hög lönsamhet och kvalitet både genom slutresultat och tidsbesparing. Läs mer om Valco Melton 

Kärcher

3-BE är auktoriserad återförsäljare och partner för Kärcher isblästers och Isblästringsutrustning. Kärcher är en av världens största tillverkare av maskiner för rengöring och sanering. Kärcher kännetecknats har från första början präglats av uppfinningsrikedom. Företaget grundades 1935 av Alfred Kärcher och är än idag ett familjeägt företag med huvudkontor i Winnenden nära Stuttgart. Läs mer om Kärcher